OPPDRETTERNE KOMMER

Henning Beltestad til konferansen «Mat for fremtiden».

Vi setter stor pris på at ulike selskap og oppdrettere deltar under AquaNext. Henning Beltestad representerer Lerøy Seafood Group som er et av verdensledende sjømatselskap. Beltestad skal delta under seminaret «Mat for fremtiden». Han tar utfordringen etter at NorgesGruppen og svenske Axfood på seminaret forteller om sine forventninger til bransjen i årene som kommer. I samme sesjon vil vi møte Simon Nesse Økland i Bremnes Seashore. Aino Olaisen fra Nova Sea blir med i den oppsummerende debatten sammen med Anne Hvistendahl m.fl.

Tirsdag 11. juni starter vi opp med seminaret om «Oppdrettsteknologi». Her vil man bl.a. få høre Sigurd Kilane i Grieg Seafood dele erfaringer om storsmolt. Bernhard Østebøvik  i Mowi kommer til å fortelle om lukket produksjon i sjø, mens Ketil Rykhus fra Sinkaberg Hansen gjør det samme fra dypdrift.

Parallelt med dette seminaret, setter vi fokus på «Biologi og fiskehelse». Her er det også et veldig sterkt program gjennom hele dagen. Aoife Westergård fra Emilsen fisk stiller spørsmål om vi bruker helseforebyggende tiltak riktig.

Onsdag 12. juni er «Digitalisering» i fokus. Her kommer både digitaliseringsministeren og konsernsjef for Norce, Camilla Stoltenberg. Jan Tegnander i Nordlaks vil løfte inn temaet eierskap til data på merdkanten. Trond Kathenes fra Grieg Seafood vil drøfte digital modenhet som kriterium for å ta i bruk digital beslutningsstøtte.

Siste dag, torsdag 13. juni, under Havbruk (nesten) til havs, vil vi se nærmere på forretningsmodeller som er brukt i oljebransjen og innen havvind. Olav-Andreas Ervik i Utror vil legge fram sine tanker om hva som må til for å lykkes. Det blir også interessant å høre fra sentrale personer i norsk finansnæring om hva de tenker om HTH og eksponert havbruk.

Vi gleder oss også veldig til å se Salmon Group sin store stand som vil gjøre oss mer kjent med bransjen og deres eiere. Tirsdag 11. juni skal Aino Olaisen i tillegg møte en rekke ordførere i NFKK og fortelle om sine visjoner for oppdrettsbransjen.