ET FANTASTISK STED FOR ET HAVBRUKSARRANGEMENT

-Jeg kan ikke se for meg et bedre sted enn Stavanger-regionen for et globalt havbruksarrangement, sier nyvalgt styreleder i AquaNext, Erlend Sødal.

Erlend Sødal har 25 års erfaring fra havbruksbransjen, blant annet som adm.dir. i Skretting AS. -Stavanger-regionen har alle forutsetninger for å lage et unikt havbruksarrangement, sier Sødal. – Vi har et av landets flotteste arrangementssteder i Stavanger Forum.  Regionen er internasjonalt orientert og kjent for sin entreprenørånd, den har god hotellkapasitet og et utall av ypperlige spisesteder, og det er kort reisevei både til havbruksaktører og store leverandører. 

-Vi lar oss begeistre av vekstmulighetene for kunnskaps- og teknologibasert matproduksjon fra sjø og hav. Det er spesielt spennende at laksen er kanskje den sterkeste driveren for økt matproduksjon fra havet. Norge er kraftsenteret for lakseproduksjon og dermed kraftsenteret for den kunnskaps- og teknologiutviklinga som må til for at verdens befolking i større grad kan høste mat fra havet i framtida, både laks og andre arter. Potensialet for lavavtrykks matproduksjon er formidabelt.  Verdens voksende befolkning trenger mer sunn og bærekraftig mat, potensialet ligger først og fremst i havbruk og akvakultur, og dette er et globalt anliggende.

-Vi mener at dette arrangementet blir unikt ved at vi i sterk grad kobler utstilling og konferanse. Ikke minst ser vi mange fordeler med at AquaVision arrangeres parallelt. Stavanger er blitt landets fjerde største havbrukskommune. Her finner man store næringsaktører som Skretting, Cargill, Akva, Grieg Seafood og et utall av små og store underleverandører. -Det er de 15 siste årene utviklet et unikt kompetansemiljø og -nettverk gjennom Blue Planet og Stiim Aquacluster, sier Sødal. 

Hvis noen i bransjen ønsker å ta en prat med meg om arrangementet, oppfordrer jeg dem bare å ta kontakt.