ENTUSIASME FRA MILJØET- BLI MED OSS!

Vi er begeistret for den fantastiske responsen og energien i akvakulturnæringen når vi nå er ute og presenterer AquaNext Expo 2024! Nylig deltok vi på årets Offshore Technology Days (OTD), som samlet ledende aktører innen olje, gass og fornybar energi. Hva gjorde vår tilstedeværelse der, relevant for oss som jobber i akvakultur? 

AquaNext 2024 skaper mulighetsarenaen som fremmer innovasjon, teknologi og utvikling av nye verdikjeder innen de blå økonomien. Norge er og skal fortsatt være verdensledende innen havbruksteknologi for bærekraftig sjømatproduksjon. Nysgjerrige deltok vi på OTD for å finne fellesnevnere og bygge bro. 

Her er våre innsikter fra arrangementet: 

Teknologi og innovasjon: Begge bransjer er avhengige av nyskapende teknologier for å forbedre ytelsen og redusere miljøpåvirkningen. Ved å samarbeide og dele kunnskap kan vi akselerere utviklingen av innovative løsninger som vil gagne både akvakultur og energisektoren. 

Krysning av ressurser: Akvakultur kan dra nytte av tekniske ressurser og infrastruktur som allerede er etablert i energibransjen og visa versa. Dette inkluderer avansert data- og sensorteknologi knyttet til overvåknings- og automatiseringssytemer. 

Bærekraft som fellesnevner: Både akvakultur og energisektoren står overfor utfordringer knyttet til bærekraft. Samtidig er begge sektorer nøkkelen til å møte verdens økende etterspørsel etter ressurser, enten det dreier seg om mat eller energi. Det var tydelig under OTD at vi kan lære mye av hverandre når det gjelder bærekraftige praksiser. 

 Vi ble inspirert av mulighetene for samarbeid mellom akvakultur og energisektoren under OTD. Etablerte og nye, spennende aktører ser frem til å delta, og vi er klare til å ta deg med på reisen mot AquaNext 2024. Fremover vil vi gi innblikk, presentere og dele når vi er på besøk, og i dialog med utstillere, og samarbeidspartnere til AqauNext 2024 – La oss gripe mulighetene! 

 Earlybird tilbudet på utstilling vil være tilgjengelig frem til 15. november, bli med på årets største akvakulturarrangement- 

 Vi ses på AquaNext 2024, 11-13 juni i Stavanger.